Mlýnský víkend 27. - 29. 5. 2016

01.06.2016 14:36

  Včera jsme s Romanem přemýšleli, kolikátý - že to byl mlýn tak prosím pěkně čtvrtý!! No a to máme za rok pěkné "pátiny". Ale ještě jsem nic nenapsal o čtvrtinách, tak jdeme na to !

  

   Bylo nás 11 z toho 6 dospělých. Zatím nejkomornější ze všech mlýnských výjezdů. Ovšem pohoda nechyběla, stejně jako pivo a zvíře nad ohněm.
 

   Páteční večerní posezení u ohně a Margoš se nechala slyšet, že by chtěla na Plačtivou skálu. Varoval jsem ji, že cesta není zcela komfortní, ba přímo, že stojí za starou belu. Ale jako bych hrách na stěnu házel !

 

   Nicméně jsme se dopoledne vydali podívat na tábořiště a pak už jsme najednou byli na cestě k "Plačtivce". Cesta byla opravdu špatná a vynalézavost některých, při překonávání překážek neznala mezí. Třeba styl "lední medvěd ležící na ležícím stromu" v podání vekého

 Romana rozesmál i Ty, kteří jej neviděli. Zuzanka, se slabostí pro lední medvědy, se dožadovala opakování, ale obávajíce se, aby její láska k bílým chlupáčům nevzala zasvé, jsme od toho upustili.


   Uplakaná skála nás nakonec uvítala - jak jinak - než slzami. Ti, kteří měli nutkavou touhu přejít Zdobnici, tak prostě učinili, byť někteří částečně. Zpět už to šlo rychleji, vidina oběda nás hnala kupředu daleko rychleji. Margoš nicméně pochopila, že špatná cesta se nerovná vyjeté koleje pro traktor, ale pomyslná čára na mapě vedoucí z bodu A do bodu B, v terénu nijak neznatelná.


   Po odpoledním klidu jsme napíchli ptáka a jali se jej tepelně opracovávat. Před prvním ořezem nás navštívila Jarka, což mělo zásadní vliv na nedělní program. Její neodolatelná nabídka čerstvě popravených domácích kuřat, doplněná o barvitý popis jak a kolik jich už dnes ubezdušila způsobila, že všichni zatoužili míti alespoň jedno také ve svém mrazáku. A tak v neděli se místo na zámek jelo do Lhot u Potštejna.
  

   Zatím se ten náš 9-ti kilový drobek opaloval do křupava. Po celkem 3 ořezech jsme jej sňali a začalo pršet. Tím bylo rozhodnuto o místě našeho večerního posezení. Pivo došlo kolem půlnoci. Skvěle vypočítáno Romane!! Nedělní ráno poznamenané kuřecími touhami všech přítomných vedlo k posnídaňovému zahájení úklidu a odjezdu před jedenáctou.


   Děkuji všem za krásný a pohodový víkend a těším se na 5. ročník !!!

                                                                                                                                    

Mirek